Termelői piac lesz Imrén

A helyiek kívánságának megfelelően hamarosan újra piac nyílik Pestszentimrén: mégpedig egy olyan vásártér, ahol közvetlenül a termelőktől vásárolhatunk


− Ezt a lehetőséget arra is szeretnénk felhasználni, hogy a városi fiatalok megismerkedhessenek a vidékkel, a földdel, a termelőmunkával és a terményekkel – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester a képviselő-testület május 23-i ülésén, amelyen a testület teljes egyetértésben ámogatta azt az indítványt, hogy a Pestszentimrei Sportkastély mellett hozzanak létre piacot.

Közvetlenül a termelőtől 

Az imreieknek régi vágyuk volt, hogy ismét működjék piac a kerületrészben. A Lévai István Zoltán által benyújtott javaslat szerint ezáltal valami olyasmi jöhet létre, ami a kerületben máshol nincs. Az indítvány ezért nem a lőrinci piac egy kirendeltségének a megvalósítására, hanem termelői piac létrehozására irányult.
 


A piacot az önkormányzat a Sportkastély mellett átmenetileg egy 100 négyzetméteres területen kívánja kialakítani, termelői standokkal. Ha a kezdeményezés sikeresnek bizonyul, a vásártér bővül. Ennek nincs akadálya, hiszen a sportlétesítmény melletti, erre alkalmas területek az önkormányzat tulajdonában vannak.
Ami a terveket illeti, a termelőkkel kialakuló jó kapcsolatot az önkormányzat szeretné oktatási célokra is felhasználni:
− Az az elképzelésünk, hogy a piacon árusító gazdák segítségével a kerületi iskolások eljussanak a termőterületekre, ahol megismerkedhetnének ezzel a munkával – mondta Lévai István Zoltán.