Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” II.

Dátum: 
2011. november 23. szerda - 09:30 - 2011. november 24. csütörtök - 17:30
Helyszín: 
Budapest, Sugár Üzletközpont, Mozicsarnok, Örs Vezér tér

 

A gondolkodás-, értékrendváltás és cselekvés jegyében

K O N F E R E N C I A   É S   K I Á L L Í T Á S

A konferencia védnökei:

Láng István akadémikus, a Brundtland Bizottság tagja
László Ervin, a Budapest Klub alapító elnöke, a Giordano Bruno Globalshift Egyetem Kancellárja
Juhász Árpád geológus

2010. novemberében széles körű társadalmi párbeszéddel indult az „Első Magyar Fenntarthatósági Csúcs” konferenciasorozat. Közel 500 résztvevő, köztük több mint 50 előadó gondolkodott együtt két napon át, s jutott arra a felismerésre, hogy hazánkban is nagyon sokan vagyunk, akik tesznek, és még többet szeretnének tenni világunk fennmaradása, élhetőbbé válása érdekében. Sokan vagyunk, de nem elegen. A civil szervezet képviselője, a pedagógus, az orvos a konferencián értette meg, hogy az üzleti szektor szereplői és a kormányzat felelős vezetői is ugyanúgy felelősséget éreznek s cselekednek a maguk területén, mint ők maguk. Páratlan társadalmi támogatottságot kapott a rendezvény. A társadalmi párbeszéd folytatásában mindannyian egyetértettünk. Mert sokan vagyunk, de még nem elegen.

A Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” II. konferencia ismét a hazai szereplőket hívja egybe, szembenézésre és cselekvésre. Eljött a konkrét tettek ideje. Az idei konferencia fő témája: mit tesz, és mit tehet az egyes ember azért, hogy egyéni, családi, nemzeti és globális szinten megváltozzanak a negatív folyamatok. Vessünk számot értékrendjeinkkel, vonjunk párhuzamot a civilizált világ értékrendjei és a Föld természeti erőforrásainak kiszipolyozása, tönkretétele között! Fogalmazzuk meg együtt azokat az értékeket, értékrendváltást, amely mentén fenntarthatóvá válhat saját életünk és unokáinké is, itt a Földön!

A nemzeti „Fenntarthatósági Csúcs” fontos küldetése megmarad: a konferencián létrejött tudások megőrzése, a széles nyilvánosság felé közvetítése. Tehát a társadalom szereplői felelősségérzetének erősítése, a jó példák mintaként közvetítése, az üzleti érdekek és a fenntarthatóság szempontjainak harmonizálása.

 

Részletek: http://www.fenntarthatosagicsucs.hu/