Csere-bere nap a plébánia kertben

Dátum: 
2011. október 1. szombat - 09:30 - 12:00
Helyszín: 
Pestszentimrei Római Katolikus Plébánia kertje

 

 

„…HOGY SEMMI NE MENJEN KÁRBA” (JN 6,12)

Az ökomenikus „Teremtés Ünnepe - Teremtésvédelem hete” ünnepkör keretén belül, az újrahasznosítás jegyében csere-bere napot tartunk a plébánia kertben 2011. október 01-én, szombaton 9.30-tól 12.00 óráig.

Hozd magaddal a számodra feleslegessé vált, de használható holmidat, és cseréld el, vagy ajándékozd oda.

Kérünk és biztatunk mindenkit korra való tekintet nélkül, hogy nézzen körül az íróasztal fiókjában, könyvespolcán, szekrényében, padlásán, pincéjében, és hozza el mindazokat a kézben cipelhető használható, ép tárgyait értékhatár nélkül, melyeket a lomtalanításkor nem volt szíve kidobni, de tulajdonképpen nincs rá szüksége.

Várjuk a jó állapotban lévő könyveket, mesekönyveket, játékokat, sportfelszereléseket, szerszámokat, kerékpárokat, háztartási kisgépeket, és egyéb használati cikkeket.

A délelőtt folyamán a gyerekeket újrahasznosított anyagokból készített társasjátékokkal, és az újrahasznosítás jegyében való kézműveskedéssel várjuk.

A teremtésvédelem része, hogy életmódunkon változtatva arra törekedjünk, hogy ne halmozzunk fel feleslegesen holmikat, illetőleg ha már számunkra feleslegessé vált valami, akkor azt ne dobjuk ki, hanem adjuk oda azoknak, akik még tudják használni.
Kövessük Assissi Szent Ferenc példáját és éljünk önként vállalt egyszerűbb életet, melynek elkezdéséhez hozzájárulhat, ha megválunk egyes tárgyainktól melyek értéket hordoznak, de számunkra fölöslegesek vagy akár olyanoktól is, melyekhez egyszerűen csak túlságosan ragaszkodunk….

Szeretettel várunk mindenkit!