Terjed a garázsvásár mánia!

Garázsvásárok oldalt a Facebookon több, mint egy éve indítottam el, azzal a céllal, hogy elterjedjenek itthon is a garázsvásárok és ha valaki kedvet érez rendezni egyet és elküldi nekem az infókat, akkor kiteszem az oldalra, így még többen értesülnek róla. Szerencsére a sajtó is kezdi felkapni, adtam már interjút újságoknak, beszélgettem rádióban és TV-ben is. Ezeket nem annyira csípem, főleg a TV-t, de a jó cél érdekében bevállalom:)

 

A garázsvásár - egy kivételesen jó és hasznos - amerikai szokás, ami kezdi megvetni a lábát nálunk is. Az egész lényege, hogy a saját kertedben, portádon kipakolod a megunt, de még jó állapotú, használható cuccaidat és eladod. Ha nincs kerted, akkor is léteznek kreatív megoldások. Tartottak már vásárt tetőteraszon, lépcsőházban, óvoda udvarban, a lényeg, hogy ne közterület legyen, mert az engedély köteles és macerás.

Az elmúlt hétvégén több, mint 40 vásár volt országszerte és már erre a hétre és a jövő hétre is meghirdettek elég sokat. Ezeket az oldalon mazsolázhatod végig, ömlesztve. Tudom, kicsit kaotikus, jelenleg ez van. De jó hír, hogy tavaszra jövök a weboldallal is, ami átláthatóbb lesz! :)

Sok pozitív visszajelzést kaptam, amiből azt szűrtem le, hogy az oldal jól működik. Volt olyan vásározó, akinél a látogatók 70%-a a FB oldalon keresztül értesült a vásárról. De a helyi hírverést senki ne spórolja meg!

A garázsvásárok oldalhoz itt csatlakozhatsz! és a jegyzetek alatt található Gyakori Kérdéseknél további infókat olvashatsz. Többek között arról hogyan és mennyit kell adózni. Azért nem kell megijedni, nehéz akkora bevételt termelni, hogy az már adóköteles legyen:)

Köszönet a képekért Katinak, aki szintén egy sikeres garázsvásárt tudhat maga mögött!